Patiënt aan het woord

patient second opinionIn patiënt aan het woord blijkt dat een second opinion noodzakelijk was en een leven heeft gered.

Het zal u maar overkomen: u hebt uw leven lang al een longaandoening en bij een controle blijkt dat die er wellicht voor zal zorgen dat een ander medisch probleem niet behandeld kan worden.
Uw artsen zien geen goede oplossing voor deze levensgevaarlijke situatie…
Het overkwam Martin. Dit is zijn verhaal.

Martin deed een beroep op Royal Doctors
“Ik ben 62 en tot voor mijn pensioen was ik notarisklerk. Ik ben geboren met zwakke longen waardoor ik nauwelijks aan sport heb kunnen doen en alleen maar een zittend beroep mocht uitoefenen. Mijn gezondheid en conditie zijn dus nooit echt goed geweest. Toen ik mij, een tijd terug, nog een stuk slechter voelde, liet mijn arts enkele grondige onderzoeken uitvoeren. De resultaten waren schokkend. Er werd een  buikaneurysma van 11 centimeter diameter gevonden dat door de arts omschreven werd als een tijdbom in mijn buik. Jaarlijks nam de kans met 20% toe dat mijn aneurysma zou scheuren en een hartaderbreuk zou veroorzaken. Dit met mijn onmiddellijke dood tot gevolg. Ik verzeker u: een mens slikt even als hij zoiets hoort. De dokter vertelde mij dat hij dit normaal gezien zou oplossen met een zware, meer dan 5 uur durende, risicovolle operatie.
Maar omdat ik chronisch longlijder ben, mag ik niet verdoofd worden. Operatie was dus geen optie voor mij. Ik werd naar huis gestuurd met een resterende levensverwachting van 5 jaar en de raad om het kalm aan te doen. Nog kalmer dan voorheen.

Eerlijk gezegd had een deel van mij zin om het op te geven
Tegelijk kon ik niet aanvaarden dat er met alle medische mogelijkheden van vandaag geen andere manier bestond om nog comfortabel verder te leven. Ik besloot een dubbele second opinion aan te vragen bij Royal Doctors.  De adviseur van Royal Doctors stuurde al  mijn medische dossiers en radiologierapporten naar twee onafhankelijke ziekenhuizen: het Universitair Vaatcentrum in België en een thoraxchirurgiecentrum in Duitsland. Vijf dagen nadat de teams de dossiers gekregen hadden, hoorde ik van Royal Doctors dat de professoren van beide instellingen hun respectievelijke bevindingen met elkaar gingen bespreken. Drie dagen later kreeg ik van Royal Doctors hoopvol nieuws. De professoren waren tot het gezamenlijke besluit gekomen dat mijn buikaneurysma hersteld kon worden door middel van een kleine snede in de lies. Dat is een minimale chirurgische ingreep onder lokale verdoving en studies hadden al aangetoond dat de resultaten verkregen via deze techniek evenwaardig zijn aan de klassieke ingreep. Bovendien is de hospitalisatietijd zelfs korter. Er waren plots een pak minder grijze wolken aan mijn hemel. De twee minpuntjes die Royal Doctors aanhaalde, waren het feit dat de ingreep wat duurder  zou zijn dan een klassieke operatie en dat ik vanaf nu elk jaar op controle zou moeten gaan. Ik heb die argumenten nauwelijks gehoord. Wat telde was dat ik opnieuw een toekomst had, een hoopvolle toekomst. Dat ik daarvoor iets dieper in mijn portemonnee moest tasten en regelmatige controles moest laten uitvoeren, nam ik er maar wat graag bij.
Ik heb de ingreep ondertussen ondergaan en ik voel me goed. Dankzij de efficiëntie van Royal Doctors zijn mijn vrouw, kinderen én kleinkinderen weer wat vrijer van zorgen. Ik doe mijn hoed af voor de snelheid waarmee die dokters dat tweede advies hebben geformuleerd.”

Royal Doctors maakt werk van uw gezondheid.