Second opinion

Second opinion 1“Als het op diagnoses en aandoeningen aankomt, rijzen er evenveel vragen als er mensen zijn. Medici kunnen ze niet allemaal beantwoorden, ze kunnen wél al hun kennis aanwenden om hun mening te geven. Want uw herstel begint met het vertrouwen in de arts en het geloof in de therapie. Een second opinion kan daarbij uitkomst bieden.”

Ondanks alle waarschuwingen, onderschatten we vaak de gezondheidsrisico’s die we nemen. Als er dan een onverwachte diagnose gesteld wordt, zijn we ongerust en willen we snel, afdoende antwoorden op al onze vragen. Zou de apparatuur tijdens het onderzoek gefaald hebben? Kan de diagnose van mijn arts gestaafd worden door een andere specialist? In dergelijke omstandigheden zijn er evenveel vragen als er mensen zijn. Omdat dokters die niet altijd kunnen beantwoorden, is het goed dat een arts u een tweede, onafhankelijke mening kan geven. Misschien geeft hij u de zekerheid die u zoekt. Wellicht doet hij u geloven in de voorgestelde behandeling: een belangrijke stap in uw herstelproces. Royal Doctors zorgt ervoor dat onafhankelijke specialisten u binnen de kortste keren een second opinion geven.

Wist u dat u recht heeft op een second opinion? Kijk in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Werkwijze

Om uw second opinion uit te kunnen voeren, hebben wij meestal voldoende aan uw medische dossier. U kunt dat zelf aanleveren, maar we kunnen het dossier ook voor u opvragen bij uw behandelend arts. Een arts van Royal Doctors bestudeert uw dossier en beoordeelt welke medisch specialisten uit het netwerk van Royal Doctors de second opinion uit zullen voeren. Het multidisciplinaire team van specialisten beoordeelt en bespreekt vervolgens uw dossier en komt tot een gezamenlijke diagnose en behandeladvies. De resultaten van de second opinion ontvangt u binnen 18 werkdagen na ontvangst van uw volledige dossier.

Persoonlijke begeleiding

Vanaf het eerste contact met Royal Doctors staan uw wensen centraal. De adviseur van Royal Doctors Nederland bespreekt met u de details van de second opinion. De adviseur houdt u op de hoogte van de voortgang en is altijd bereikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Vraag direct meer informatie aan.
Royal Doctors maakt werk van uw gezondheid.