Visie van een arts

Arts De SmetProf. Dr. Marc de Smet is een globetrottende arts en heeft zowel de Canadese als de Nederlandse nationaliteit. Hij is een specialist van wereldformaat in netvliesoperaties. In de visie van deze arts zult u zich herkennen.

Alleen de beste zorg is goed genoeg
Efficiënte geneeskunde is geneeskunde op maat van de patiënt. Die personalised healthcare wordt door velen in de medische sector nog gezien als toekomstmuziek. Royal Doctors wacht niet om de behandelingen en de medicatie aan te passen aan hun klanten. Daarvoor doen ze een beroep op de grootste specialisten in binnen- en buitenland. Kennismaking met één van de belangrijkste consultants op dat vlak.
“Geneeskunde is in de afgelopen decennia almaar complexer geworden. Meer inzicht in het functioneren van het menselijk lichaam gecombineerd met of precies verkregen door snel evoluerende technieken en middelen, zorgen ervoor dat geneeskunde meer en meer opgedeeld wordt in specialisaties. Het stuurt artsen naar niches. Inspelend op die trend, heb ik ervoor gekozen om mij binnen de oogheelkunde toe te leggen op netvliesoperaties. Ik praat erover op internationale congressen en schrijf wetenschappelijke artikels om mijn kennis over te dragen. Maar daarom komt mijn visie op passende behandelingen nog niet meteen tot bij de patiënten en hun vertrouwde artsen terecht. Uit ervaring weet ik dat de evolutie van het medische beroep het voor een patiënt hoe langer hoe moeilijker maakt om nog wegwijs te geraken in dat labyrint van deelgebieden en specialisaties. Organisaties als Royal Doctors zorgen ervoor dat het pad naar personalised healthcare voor veel mensen geëffend kan worden. Daarom werk ik graag met hen samen.”
Prof. Dr. Marc de Smet

CV van een internationaal oogchirurg
Geboren op 02/03/1959
Sinds mei 2006 : professor aan de universiteit van Amsterdam

  • Oogchirurg te Lausanne
  • Board Certified in de Verenigde Staten
  • Achievement Award door American Academy of Ofthalomology
  • Honor membership van het South-African Vitreo-Retinal Society
  • Meer dan 160 publicaties in wetenschappelijke vakliteratuur
  • Reviewer van 8 wetenschappelijke tijdschriften waaronder American Journal of Ofthalomology

Royal Doctors maakt werk van uw gezondheid.